Domäner på nätet blir allt mer populära och det är det många som registrerar nya hela tiden. Några av de mest vanliga anledningarna att registrera en domän är att du vill ha en webbsida på nätet. Detta kan vara för att sälja produkter eller tjänster, eller så kan det vara en privat hemsida såsom en blogg eller en familjesida. Hur som helst finns det även många som tröttnar på dessa sidor av en eller annan anledning. I de flesta fall kommer den registrerade domänen att bli en så kallad expired domain, vilket då betyder att den som tidigare hade denna inte längre vill ha den kvar.

När det händer finns det de sidor på nätet som utannonserar dessa till alla som vill köpa en redan inarbetad domän. Här finns det de sidor som är mer eller mindre åtråvärda på andrahandsmarknaden. Priset på expired domains fastställs vanligtvis efter hur gammal domänen är, samt vilken pagerank den tidigare har kommit upp i av den som tidigare använde eller bedrev verksamhet på den. När det gäller pagerank är detta en värdemätare som redan sedan Google började sin bana som sökmotor, varit en viktig indikator sökbarhet och synbarhet av en domän på nätet.

När du söker en domän för din hemsida eller verksamhet kan det därför vara mycket bra att se över olika expired domains på nätet, då du har stora möjligheter att finna ett redan inarbetat namn som kan passa din verksamhet. När du väljer att göra detta finns det vissa olika saker som du måste känna till. Den första och mest viktiga av dessa är att du ska kunna ta reda på vilken form av information som tidigare har funnits på denna domän. I det fallet menas då vilken text och vilka sökord som har använts för att få de resultat som sidan tidigare har haft i Googles serp.

På så sätt kan du enkelt se om den expired domain som du är intresserad av kommer att passa den information som du vill att dina besökare ska finna din hemsida genom. Passar det innehåll och de sökord som tidigare har använts på sidan kommer du helt plötsligt att ha ett guldläge på nätet. Detta betyder att du genom att köpa denna expired domain kommer att få ett klart försprång gällande sökmotoroptimering av din hemsida. Att ligga steget före redan vid start av sökmotoroptimering kommer att ge dig ett försprång gentemot dina andra konkurrenter som skapar en hemsida med ett nytt domännamn.

När det gäller att hitta en expired domain på nätet finns det många olika platser att hitta dessa på. Den enklaste vägen är helt enkelt att söka efter just expired domains. Naturligtvis får du själv överväga om priset på den domän som du är intresserad av överensstämmer med det som du tjänar på att välja denna istället för en helt ny domän. Något som du nästan alltid kan utgå från om du prickar rätt är att det pris som du betalar för domänen kommer att te sig facilt till det som du behöver lägga extra på sökmotoroptimering.

student-849823_1280

Intresserad av expired domains?

Fyll i formuläret nedan och vi återkommer till dig inom kort.