Det du gör på internet har ingen annan att göra med förutom du. Det är något som del flesta håller med om. Men ändå har din dator en IP-adress som kan leda både hemsidor men även personer som nyfikna direkt till dig. Även om det inte står ditt namn på IP-adressen går det att spåra den till dig och det finns många anledningar till att du kan vilja dölja din IP-adress utan att du gör något olagligt. Du kanske vill komma åt den amerikanska versionen av Netflix till exempel. Många anser att det både är tryggt och bekvämt att använda sig av en proxy i dessa fall.

Om du inte redan vet vad en proxy är så är det ett program som tillåter dig att surfa på nätet genom andras servrar och IP-adresser. En kort beskrivning vore att proxyn kopplar upp sig till de hemsidor som du vill besöka åt dig, så att du slipper lämna spår på nätet. Oavsett om du är ett företag eller en privatperson kan det ligga i ditt intresse att skydda dig med en proxy. En proxy kan även se till så att du inte lämnar spår efter dig. Om du har ett företag kan du genom din IP-adress läcka information om vad ni till exempel är intresserade av och på så sätt ge era konkurrenter fördelar eller låta era kunder anpassa en tjänst och sälja in den på oärliga villkor.

Detta vill du undvika, då det bara leder till oärlighet och därför bör du installera en proxy på ditt företags datorer och servrar. Det finns många olika typer av proxys och de används till fördel med VPN-tjänster som är väldigt säkra. Proxys kan beskrivas som att gå genom tunnlar och om du använder dig av flera proxys måste man gå genom många tunnlar för att hitta tillbaka till dig. Om du använder dig av proxys genom en hemsida ska du vara försiktig. Nätleverantören och den som äger sidan kan fortfarande lämna ut uppgifter om dig, då de vet att du var inne på sidan med deras IP-adress.

Du bör aldrig använda proxys för att göra någonting olagligt, då det trots allt är spårbart och polisen kan begära ut din IP-adress från den proxy som du har använt dig av. Om det är en proxy som är belägen i Europa är det desto lättare att även få det beviljat och det krävs enbart en vanlig husrannsakan för att få den. Desto värre kan det vara med en proxyhemsida som är belägen i Asien. Om du vill vara riktigt säker på att vara osynlig ska du se till att få med en eller flera tunnlar från Asien. Genom detta är det betydligt svårare att få ut någon information därifrån, oavsett vem som eftersöker den, och det blir mycket enklare att förbli anonym på nätet.

Detta är en trygghet för dig och om du använder dig av flera proxys kan det bli ett riktigt detektivarbete att leda det tillbaka till dig, trots att du enbart sitter någon kilometer bort från den servern till hemsidan som du besöker.

Intresserad av IP proxys?

Fyll i formuläret nedan och vi återkommer till dig inom kort.